English Menu
Terug
Case

Verplaatsbare duurzame woningen

MBC BV ontwikkelt en realiseert woningen met een unieke industriele bouwmethode, resulterend in een korte doorlooptijd van een project van 4 tot 6 weken, flexibiliteit in oppervlakten, nul op de meter en gebruik van duurzame materialen volgens de eisen van The Natural Step.

Verplaatsbare duurzame woningen

De woningmarkt zit aardig op slot. Er is sprake van een kwalitatieve vraag op de woningmarkt. En de huishoudverdunning, vergrijzing en internationale immigratie van kenniswerkers veroorzaakt ook een kwantitatieve woningvraag. De vraag is echter voor hoe lang? Woningcorporaties hebben steeds minder mogelijkheden om in hun eigen woningvoorraad te investeren en concentreren zich veelal op verduurzaming van het bestaande bezit. En terecht, op langere termijn moeten we in steeds meer gebieden rekening houden met krimp van de bevolking. Met de flexibele woningen van MBC kunnen we flexibiliseren. De woningen zijn in essentie verplaatsbaar, vanwege hun sterke bouwconstructie, maar ook vanwege het ontbreken van een nagelvaste fundering.

Woningcorporaties

Duurzame verplaatsbare woningen

We bieden woningcorporaties een full operational lease van een nul-op-de-meter woning met verschillende plattegronden, met gebruik van duurzame materialen, volgens de eigen van The Natural Step. Indien gewenst kan het commercieel beheer door de woningcorporatie zelf worden uitgevoerd zodat de woningen wel onderdeel blijven van de te verdelen voorraad.

Duurzame verplaatsbare woningen
Marktkans

Exploiteren tijdens ontwikkelfricties of renovaties

Er ligt een ontwikkellokatie 10 jaar braak. In een gebied worden grote hoeveelheden flats gerenoveerd waarbij bewoners tijdelijk moeten worden uitgeplaatst. In die projecten kunnen verplaatsbare woningen een flexibele voorraad vormen

Exploiteren tijdens ontwikkelfricties of renovaties
Fase

Marktpenetratie

MBC realiseerde al woningen in Bergen op Zoom en enkele zorgwoningen voor zorgorganisatie Prisma in Biezenmortel. Acceleration voert met meerdere woningcorporaties gesprekken om tot projectontwikkeling te komen.

Marktpenetratie
Team

Financiering via vastgoedfondsen

De exploitatie van verplaatsbare woningen leent zich voor belegging in een vastgoedfonds, waarbij particuliere beleggers in box 3 kunnen deelnemen aan de exploitatie. Met de expertise van QX Vastgoedfondsen, waarvoor Acceleration BV optreedt als beherende vennoot, wordt gewerkt aan financieringsopties.

Financiering via vastgoedfondsen

Een scale-up funden?

Stuur ons je teaser !

Dien nu je aanvraag in