English Menu
Terug
Case

Urban Wheelz Cargo

Op basis van een gesloten raamcontract met PostNL is succesvol een crowdfunding gerealiseerd van 305.000 euro bij informals. Vervolgens werd ondersteund door Eindhoven Corporate Finance Group een groeifinanciering van 500.000 euro gerealiseerd waarbij informals binnen het jaar met rendement konden worden afgelost.

Urban Wheelz Cargo

Stadsdistributie gaat de komende jaren sterk veranderen. Onder invloed van klimaatakkoorden en inspanningen om de luchtkwaliteit van steden te verbeteren, zullen veel voertuigen uit de binnensteden geweerd worden. Dieselbussen voor vervoer van goederen zullen vervangen worden door city hubs en elektrische voertuigen. De huidige scooters zullen verboden worden, hetgeen ruimte maakt voor elektrische fietsen en scooters. Gemeenten zullen hun parkeernormen in binnensteden aanpassen, om de voetganger en fietser meer ruimte te geven. Werkgevers zullen overgaan tot mobiliteitsbudgetten, waarbij ze te parkeren auto's gaan beprijzen en woon-werkverkeer gaan belonen.

Klant

PostNL

PostNL was 1 van de eerste logistieke bedrijven die ging experimenteren met elektrische bakfietsen in de pakketdistributie. Na experimenten in Amsterdam worden momenteel tal van steden uitgerold. Urban Wheelz Cargo zat in 2017 net in haar eerste productiejaar en kreeg wel al de kans om aan PostNL te gaan leveren. De eerste 125 stuks productie werden gefinancierd met een crowdfunding campagne met converteerbare obligaties. Vervolgens werd via crowd financing een budget van 500.000 euro gerealiseerd om groei van de productie mogelijk te maken.

PostNL
Marktkans

Europa in !

Momenteel realiseert WeMobile Holding BV, de moeder van Urban Wheelz Cargo, een financieringsronde om een nieuwe designlijn te introduceren, zowel voor de consumentenmarkt als voor business-to-business. Bovendien wordt de financiering aangewend om de salesorganisatie uit te breiden met een account manager en een eigen merk te ontwikkelen. Meer specifiek wordt geïnvesteerd in software om het voertuig slim te maken, waarover in de toekomst meer ontsloten kan worden.

Europa in !

Een scale-up funden?

Stuur ons je teaser !

Dien nu je aanvraag in