English Menu
Releventure Fund

Funding door Releventure Fund

Sinds 2015 investeren we zelf mee in kansrijke cases. Vanuit een zelf opgezet incubatiecentrum, het Urban Wheelz Center in Eindhoven, kweekten we zelf 3 kansrijke start-ups op het gebied van nieuwe stadsmobiliteit. Momenteel trekken we hard aan een drietal cases op het vlak van positieve gezondheid, ontstaan vanuit het Tilburg Innovation Center en het Care Innovation Center. En vanuit onze plek op Strijp-S in Eindhoven, investeerden we pre-seed in mixed reality producties. Toen we in 2011 begonnen te denken aan nieuwe vormen van stadsmobiliteit, spraken velen over 'luchtfietserij'. Nu is het huren, leasen of delen van mobiliteit de norm geworden en zijn vele werkgevers op zoek naar oplossingen. Pre-seed investeringen vragen dus om geduld en het innemen van een positie in een bepaald marktsegment in het vertrouwen dat alleen het innemen van een positie op een bepaald moment zal leiden tot tractie.

De doelstelling van Releventure Fund is het bouwen, ontwikkelen en verkopen van kansrijke jonge MKB-ondernemingen met maatschappelijk en financiële impact en het realiseren van rendement op het verstrekken van risicodragend kapitaal aan deze ondernemingen. De maatschappelijke impact wordt gerealiseerd door specifiek te investeren in sectoren met meer dan gemiddelde maatschappelijke betekenis zoals mobiliteit, gezondheidszorg en nieuwe maakindustrie. De financiële impact wordt gerealiseerd door specifiek te investeren in de fase van de jonge onderneming waarin door middel van de aanwezigheid van een launching customer is aangetoond dat er marktbehoefte is en de kans op waardeontwikkeling groot is. Er wordt gestreefd van gemiddeld 8 % per jaar.

Focus

Releventure Fund positioneert zich als Society Impact onderneming. De jonge ondernemingen waaraan gewerkt, kenmerken zich door de aanwezigheid van ondernemers met een meer dan gemiddelde ambitie om maatschappelijke impact te hebben. In deze ondernemingen en bij betrokken ondernemers bestaat een intrinsieke motivatie die sterker is dan puur financiële gedrevenheid. Het is de taak en toegevoegde waarde van Releventure Fund om deze ondernemers bij de start en voor de investering goed te beoordelen op bedrijfseconomische vaardigheden en zelfreflectiviteit.

Releventure Fund kweekt zelf ondernemingen. Als ondernemer zijn we bij de initiatie betrokken en voegen executief management aan de Start-Up toe. We valideren de marktpropositie door middel van marktonderzoek. In deze fase is het belang van incubatie groot, door te participeren in regionale netwerken zoals het Urban Wheelz Center Eindhoven / Smart Mobility Cluster Eindhoven, het Care Innovation Center West-Brabant en de zelfopgebouwde Incubator Design Incubator Eindhoven.

De maatschappelijke issues waaraan gewerkt wordt zijn:

Milieuvriendelijke mobiliteit in kopen, huren, lenen, delen en gebruiken van (elektrische) fietsen en cargofietsen en elektrische scooters.

Positieve gezondheidszorg gericht op het voorkomen van dure medische behandelingen door middel van aandacht voor beweging, voeding en persoonlijke verzorging.

Nieuwe maakindustrie bedrijven die gebruik maken van principes als augmented reality en Internet of Things.

 

Onderscheidend vermogen Releventure Fund

Het onderscheidend vermogen van Releventure Fund bestaat uit:

Track record met de eigen kweek van WeMobile Holding BV en Piecobello Lease BV, gestart in 2011 en in 2018 goed voor meer dan € 2 miljoen omzet, klaar voor de fase van scale-up.

Track record van betrokken ondernemers die zelf aantoonbaar eigen geld in startups hebben geinvesteerd en minimaal 1 exit zelf hebben meegemaakt.

Een focus op Nederland met een sterke positie en aanwezigheid in de Brainport regio.

Uitgekristalliseerde werkwijze gericht op het planmatig versterken en ontwikkelen van de sterke punten en aanvullen op de zwakke punten van de ondernemingen, leidend tot daadwerkelijke waardecreatie binnen deze ondernemingen.

ons portfolio

 • Urban Wheelz Cargo

  Op basis van een gesloten raamcontract met PostNL is succesvol een crowdfunding gerealiseerd van 305.000 euro bij informals. Vervolgens werd ondersteund door Eindhoven Corporate Finance Group een groeifinanciering van 500.000 euro gerealiseerd waarbij informals binnen het jaar met rendement konden worden afgelost.

  Bekijk case
  Urban Wheelz Cargo
 • Hopperpoint

  Deelfietsen staan flink in de belangstelling. Zeker toen allerlei aanbieders uit Denemarken, VS en vooral China plotsklaps deelfietsen op de straten van Amsterdam en Rotterdam gingen neerzetten. Gemeenten wisten er zich even geen raad mee. De Gemeente Amsterdam besloot zelfs de deelfietsen te verwijderen. Gemeenten wilden eerst beleid maken. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een gezamenlijke aanpak waarin deelfietsaanbieders en gemeenten samenwerken.

  Bekijk case
  Hopperpoint
 • Wellspring

  Wellspring ontwikkelt software voor interactieve belevenissen, op touch screens, met voice en gesture recognition en met augmented reality.

  Bekijk case
  Wellspring

Ook een scale-up verder boosten?

Op basis van inzichten uit je bestaande groep klanten ontdekken wij graag de nieuwe potentiële klanten !

Vraag info aan over market en data intelligence !

Dien aanvraag in